PATRIMONI

Las Cuevas de Cañart és una localitat que captiva a través del seu passadís amb arc ogival, convents, església, forn, ermites,… tots ells emmarcats en un conjunt arquitectònic que ens parla d’altres èpoques convidant-nos a un viatge pel passat.

Declarat en 1982 Conjunt Històric Artístic i pertanyent al Parc Cultural del Maestrazgo, una Terra d’Història plena de Conjunts Històrics i Urbans on destaca el seu Patrimoni Natural, destaquen: el Convent de Servitas amb el seu cadirat, decoracions i baix relleus d’estuc; l’Ermita de San Blas que s’ha convertit en un Centre d’Interpretació; el Forn anterior a 1244 que es compon de tres trams separats per arcs ogivals. AL fons i al costat oposat de la porta està l’olla o forn en si. Acabat de restaurar; el Portal de Març per on s’efectua la sortida del nucli antic.

Destaquen també l’Església parroquial, els arcs ogivals, el Convent de les Concepcionistas Franciscanes, l’Ermita de San Juan o les Aigüeres les aigües de les quals gaudeixen de bona fama en la zona, per ser fresques i abundants.

Gracias por compartir!